X
GO

Op zoek naar het beste haardhout dat er is?
Dan heb je het gevonden!

In tegenstelling tot natuurlijk of "seizoen" brandhout, wordt ovengedroogd brandhout gedroogd in een oven op hoge temperatuur. Dit verwijdert niet alleen het vocht dat het brandhout normaal gesproken moeilijk aan te steken maakt, maar het doodt ook schimmel en ongedierte in het hout, waardoor het schoner wordt en langer meegaat dan enig ander beschikbaar brandhout. Haardhout Meesters hanteert hierbij een rigoureus droogproces.

We maken het u ook gemakkelijker dan ooit om brandhout te bestellen en te ontvangen. We bieden een gratis bezorgservice aan binnen Nederland (uitgezonderd de Waddeneilanden) en verzenden brandhout door heel Nederland.

KIES JOUW HOUTSOORT

Eikenhout

 

Eikenhout geeft een geweldige brandhoutervaring als je voor de eerste keer ‘door en door’ gedroogd brandhout gebruikt. De lage uitstoot en het vermogen om snel te ontbranden en de hele lange brandtijd, overtreft altijd de verwachtingen van onze klanten. Dit dichte hout kan lang branden. Eenmaal in de oven gedroogd, heeft ons eikenhout geen kans op insecten of schimmels. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten eiken. Wij leveren zowel Nederlands als Amerikaans eikenhout. De geur van eiken is een aangename geur die velen zouden omschrijven als zoet. Een kubieke meter (m3) Eikenhout weegt gedroogd ongeveer 550 Kilogram.

Haagbeuk

 

Haagbeuk is een zeer dichte en harde houtsoort. Dat betekent dat het zeer langzaam brandt. Het is in Nederland niet zo bekend als bijvoorbeeld Eik en Beuk maar het is een brandhout van absolute topkwaliteit. Als u merkt dat u de haard te vaak ‘bijtankt’ is haagbeuk zeker het proberen waard.
Samen met een lange brandduur geeft dit brandhout een heerlijke hoge warmt af. Verwacht een lange brandduur, een hoog vuur en een mooie vlam. Vanwege de dichtheid van dit brandhout kan het wel iets lastiger zijn om aan te steken dan berkenhout (dat zachter is). Een kubieke meter (m3) Haagbeuk weegt gedroogd ongeveer 660 Kilogram!

Essenhout

 

Essenhout is een geweldige hardhoutsoort omdat het zo schoon brandt en daarbij veel warmte produceert. Het brandt schoon, lang en zonder veel rook en geeft daarbij weinig vonken af. Hierdoor zijn er nogal wat mensen die beweren dat Essenhout het beste brandhout is dat er sowieso bestaat. Essenhout heeft het een neutraal aroma en maakt het daarom ideaal om mee te koken. Een kubieke meter (m3) Essenhout weegt gedroogd ongeveer 550 Kilogram.

Berkenhout

 

Berk is een uitstekend brandhoutsoort. Het brand wat sneller dan andere hardhoutsoorten maar geeft wel veel warmte af en laat mooie gloeiende kolen achter. Veel mensen hebben graag Berkenhout omdat het een prachtig, blauw, vlammenspel geeft. Berk brandt als middelhoog tot hoog vuur en geeft geen zware rook of vonken af. Uitermate geschikt voor de wat kleinere haarden en kachels en zeker een aanrader voor de beginnende stoker. Een kubieke meter (m3) Berkenhout weegt gedroogd ongeveer 500 Kilogram.